onsdag 29 juni 2011

"Alkemins eviga eld" Anna Jansson


"Alkemins eviga eld" är Anna Jansson tolfte bok i serien om polisen Maria Wern. Polisen Tomas Hartmans farbror den världsberömde glaskonstnären och alkemisten Justus Hartman försvinner mystiskt från sjukhuset där han vårdas för luginflammation. I sökandet efter honom berger sig Maria till Kosta Boda art Hotel och där hittar hon ett lik i en glaskista under vattnet. Maria inser att det finns en koppling mellan mordet och försvinnandet. Justus var en av de sista alkemisterna och nu vill nån ta del av hans hemlighet, någon som följer fanatiskt följer alkemins principer.

Boken är bra precis som de andra av Anna Janssons böcker om polisen Maria Wern. Jag tycker dock att den här boken var lite svårare att läsa, och kanske inte riktigt lika bra som de andra. Det är väldigt mycket fakta och historia kring alkemi som berättas i boken. Och det gör den ibland lite tungläst och jag kan inte alltid se relevansen till historien. Men själva historien är bra och det är svårt att lista ut vem mördaren är.

Böckerna om Maria Wern är i kronologisk ordning: "Stum sitter guden", "Alla de stillsamma döda", "Må döden sova", "Silverkronan", "Drömmar ur snö", "Svart fjäril", "Främmande fågel", "Pojke försvunnen", "Inte ens det förflutna", "Först när givaren är död", "Drömmen förde dej vilse", "Alkemins eviga eld", "När skönheten kom till Bro" och "Dans på glödande kol"

Boken finns att köpa hos Bokus och adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar