söndag 1 april 2012

"Stenhuggaren" Camilla Läckberg

Stenhuggaren

En tidig oktobermorgon i Fjällbacka är fiskaren Frans ute och vittjar sina hummertinor. Vid sista tinan är det riktigt tungt och Frans förstår att det inte är någon vanlig fångst. När tinan skär vattenytan kastar han sig över relingen och spyr för i nätet hänger en livlös liten flicka. Patrik Hedström och hans kollegor får ett nytt svårt fall när obduktionen visar att flickan har sötvatten och tvålrester i sina lungor. Vem kunde vilja göra henne illa och varför? De måste gräva långt tillbaka i tiden för att få reda på sanningen.

Ännu en bra bok av Camilla Läckberg. Jag gillar hennes böcker mycket, även om jag tycker att de historiska återblickarna som är med ibland är lite tråkiga. Men de visar sig ju alltid höra ihop med mördaren på något sätt. Hon skriver också på ett sätt som gör att det är svårt att lista ut vem mördaren är och det tycker jag är bra. Boken är ganska lättläst och jag tycker man fångas med i historien. en bra bok som rekomenderas, men läst helst böckerna i rätt ordning.
Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris
Böckerna i serien Fjällbacka är (i kronologisk ordning): "Isprinsessan", "Predikanten", "Stenhuggaren", "Olycksfågeln", "Tyskungen", "Sjöjungfrun", "Fyrvaktaren" och "Änglamakerskan"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar