söndag 18 mars 2012

"Predikanten" Camilla Läckberg

Predikanten (kartonnage)

När en liten pojke leker vid Kungsklyftan i Fjällbacka hittar han en död kvinna. när polisen Patrik Hedström och hans kollegor undersöker platsen så hittar de också kvarlevor från två kvinnor som försvann för 25 år sedan. Vad har de för koppling till varandra? Polisen dras snart in i en komplicerad mordhistoria.

Jag tycker att denna bok är bättre än den första. Historien flyter på ett annat sätt och blir inte långdragen som jag tyckte att den första blev ibland. Historien uppslukar mig och det är svårt att sluta läsa och desutom svårt att lista ut vem som ligger bakom morden. Historien kan ibland bli lite komplicerad på det sättet att det kan vara svårt att hålla reda på hur de olika personerna är släkt med varandra. Men jag tycker inte att det påverkade handlingen utan det reder liksom ut sig under bokens gång.

Böckerna i serien Fjällbacka är (i kronologisk ordning): "Isprinsessan", "Predikanten", "Stenhuggaren", "Olycksfågeln", "Tyskungen", "Sjöjungfrun", "Fyrvaktaren" och "Änglamakerskan"

Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar